Annamarie Thomas

Mijn schaatsleven begon in mijn jonge jaren op het natuurijs naast de boerderij van mijn ouders in Friesland. Toen ik op de lagere school zat ging ik al op mijn friese doorlopertjes naar school. Wij woonden aan het water woonden aan een vaart en de school stond 2 km verderop aan hetzelfde water. Mijn moeder bond thuis als er ijs lag mijn schaatsjes onder en de meester op school hielp me ze uit te doen. Uren bracht door op het ijs, ik was niet van het ijs af te krijgen. Achter m'n vader aan tochtjes rijden. Schitterend vond ik dat. Op m'n elfde hebben mijn ouders me aangemeld bij de schaatsclub STC Rutten. Waar al snel bleek dat ik talent had, want 3 jaar later kwam ik in de Friese selectie. En 3 jaar daarna zelfs in Jong Oranje. Toch was mijn juniorentijd niet echt succesvol. Pas toen ik er echt voor ging leven ging het beter. In 1992 werd ik uitgenodigd voor de dameskernploeg en toen ging ik pas serieus voor de sport leven. Zo heb ik 14 jaar internationaal aan de top mee gestreden. Met grote succesen en diepe dalen, zoals de ziekte van Pfeiffer en rugklachten door de ziekte Bechterew. In januari 2006 heb ik na het missen van de O.S. in Turijn een punt achter mijn carriere gezet. Kort daarna diende het volgende avontuur op het ijs zich toch weer aan en nog wel op kunstschaatsen, "Sterren dansen op het ijs". Met heel veel plezier heb ik aan deze show meegewerkt en een weer nieuwe uitdaging gevonden, dubbele Rietbergers draaien. Naar aanleiding van het succes in deze show bood Holiday on ice mij met Trevor een gastoptreden aan in de Peter Pan show. Een geweldige ervaring rijker, ga ik nu beginnen aan een nieuw avontuur. Ik hoop nu mijn ervaring en plezier op het ijs door te kunnen geven aan de jeugd.


Jack Zwolle

Ik noem mezelf een sportieve 1000 - poot, die inmiddels 20 jaar in het vak zit. Mijn passie voor sport heb ik van mijn vader. We pionierden samen eind jaren '80, toen het woord fitness & aerobics eigenlijk nog niet ontdekt was en alleen maar werd geassocieerd met spierballen kweken en je overdreven in het zweet werken. Hongerig naar alles wat met sport te maken had, deed ik de opleidingen die nodig waren om zo 'Up to date' mogelijk te blijven. Samen met m'n moeder volgde ik een cursus sportmassage en heb ik mijn voedingsleer bijgespijkerd. Omdat ik mijn eigen draai en visie aan de sport wilde geven startte ik in de vroege jaren '90 een sportschool (Sportstudio Lemmer) in Lemmer samen met mijn partner, Martine Amels. We hebben in die 10 jaar van alles voorbij zien komen, recreatieve sporters, mensen die wilden afvallen en topsporters. Zo ook mijn ontmoeting met Annamarie Thomas in de zomer van 1994, waaruit een warme samenwerking is ontstaan door de jaren heen. Ook intensief samengewerkt met gezondheidsinstellingen om patienten die herstelden van knie, heup, rugoperaties bij te staan op hun weg naar spoedig herstel. Een prettige tijd was het lesgeven aan scholen met zwakbegaafde en of moeilijk opvoedbare kinderen. Deze zijn tot aan de dag van vandaag een vergeten doelgroep, maar door leuke informatieve en doelgerichte les, kan ieder kind heel veel plezier beleven aan sporten en bewegen. In 2003 hebben we de sportschool verkocht en na een "year of sabbatical",omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, ben ik weer begonnen met het begeleiden en lesgeven en momenteel werkzaam als Personal trainer, en begeleid diverse mensen uit alle welke tak van sport dan ook, met voeding en trainingsschema's.

Martine Amels  

Om het startschot te geven van mijn biografie, krijgen jullie geen snelle rondetijden en mooie kunstjes…Dit laat ik aan de echte professionals van het team over!! Ik ben Martine Amels, de partner van Jack Zwolle. We zitten allebei al zo’n 20 jaar in het vak en hebben samen “Sportstudio Lemmer” gerund. Momenteel hou ik me samen met Jack bezig met het maken van training en voedingschema’s voor sporters die variëren van ijshockeyspelers, kite-surfers, fitness & aerobics atleten zowel op nationaal als internationaal niveau. Mijn taak binnen het schaatskamp team, is het reilen en zeilen op de (ijs)vloer. Ik zorg ervoor dat iedereen op tijd van een natje en een droogje wordt voorzien. En sta klaar voor de kinderen als ze een probleempje hebben. Voor alle vragen kun je bij mij terecht. Als aanspreekpunt glij ik tussen de schaatskampers en het team door. Hoop jullie te zien op het volgende schaatskamp. Tot dan……. 


Gasttrainers


Karen Venhuizen

Op 5 jarige leeftijd begon ze in 1989 met kunstschaatsen. Karen werd negen maal Nederlands Kampioene Kunstschaatsen (onafgebroken van 2000-2008). Ze nam drie keer deel aan de Wereldkampioenschappen kunstschaatsen en acht keer aan de Europese Kampioenschappen kunstschaatsen, waar ze op het EK van 2008 haar hoogste positie (de veertiende plaats) bereikte. Zij werd in 2001 op het WK in Vancouver 21e. Maar kreeg echter geen startbewijs van het NOC-NSF voor de Olympische Spelen van 2002. Kunstrijden mag door de capriolen van BN’ers in de televisieprogramma’s van RTL en SBS dan weliswaar aan populariteit winnen, in de nationale top zijn het al jaren dezelfde meiden die het doen. In 2007 won ze in Den Haag de International Challenge Cup. Deze titel kon ze in 2008 niet verdedigen omdat ze na het EK van 2008 werd getroffen door het Syndroom van Guillain-Barré, dezelfde reden waarom ze ook het WK moest laten schieten. Op het moment dat ze weer alles op het ijs kon doen, ging een oude heupblessure weer opspelen. Na een lange revalidatie periode waar ze door de pijn heen trainde, ging het niet meer. In 2009 zette Karen een punt achter haar topsport carriere. Nu studeert ze Communicatie- en informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. 


Nikki Davison

Nikki heeft zelf maar liefst 8 jaar lang in de shows van Holiday on ice mee geschaatst. Je kan wel zeggen dat ze de fijne kneepjes van het showschaatsen weet. Toen SBS6 in 2006 met de ijsshow "Sterren dansen op het ijs" ging beginnen werd Nikki gevraagd om de sterren te trainen en te helpen met de fijne trucjes op het ijs. Annamarie en Trevor hebben vaak samen met Nikki op het ijs gestaan. Inmiddels heeft ze al 4 tv- shows achter de rug, en ook nog eens 3x "Kinderen dansen op het ijs". Nikki is dus "de sterren schaatstrainster van Nederland".Nikki geeft schaatslessen in Amsterdam en ook af en toe op de schaatskampen. We zijn blij dat we zo'n topper als Nikki erbij hebben op het ijs.. 


Simon Crowhurst 


Geboren op 31 augustus in Eastborne, Engeland. Simon begon met schaatsen op z'n elfde op de locale ijsbaan in Brighton. Nadat hij helemaal in de ban was geraakt van de snelheid en het grazieuze van de sport, besloot zijn vader hem op te geven voor schaatslessen. Na jaren van vele training en toewijding begon Simon deel te nemen aan nationale wedstrijden in Engeland en later internationale wedstrijden.
Hij behaalde daarin niet minder dan 12 eerste plaatsen. Helaas kwam daaraan een eind door een blessure. Toch betekende dit niet het einde van de wereld in het kunstschaatsen voor hem. In 2000 deed Simon auditie voor de wereld beroemde ijsshow Holiday on ice en sindsdien heeft hij in vele ijshows en tv shows opgetreden, waaronder ook de tv topper "Sterren dansen op het ijs" van SBS6 in 2006. Hij was ook te zien in de Holiday On Ice shows Celebration, Pinnocio, Fantasy,(waarin hij als eerste persoon ooit, een spectaculaire act met vuur op het ijs deed) en Mystery. Annamarie en Simon hebben samen ook nog verschillende ijsdans demonstraties gegeven door het land. Momenteel geeft Simon les in Amsterdam.