Het laatste schaatskamp van dit seizoen was in Den Haag op zaterdag 28 februari 2009. We hadden een groot aantal deelnemers dit keer en hebben daarom ook met de gevorderde langebaanschaatsers op de 400m baan gereden. Nikki Davison was ook ditmaal weer de trainster voor het kunstschaatsen. Mijn broertje Thomas heeft geholpen met de trainingen voor de beginners en Vivianne heeft geholpen bij de gevorderden. Zo hadden we deze grote groep schaatsers goed onder controle.

Dinsdag 24 februari 2009 Omdat het schaatskamp niet doorging heb ik een schaatsles verzorgd voor de kinderen die toch nog een schaatsles van mij wilden bijwonen. We hebben op een vrije 400m baan, vanwege de carnaval, een heerlijke lange training kunnen doen.

Het tweede schaatskamp voor kinderen was op maandag 16 februari 2009 in Heerenveen. Ditmaal hadden we wel weer kunstrijders op de schaatsen staan en was 9- voudig Nederlands kampioen kunstrijden Karen Venhuizen weer aanwezig om les te geven. Een groot succes.
De meiden hebben veel van Karen geleerd en vroegen na afloop een handtekening van haar op hun schaatskamp shirt. Hopelijk kan Karen in de toekomst nog een paar keer les komen geven. Maar eerst moet ze herstellen van haar blessure aan haar heup. De langebaanschaatsers hadden een hoor niveau ditmaal. Veel kinderen konden al een beetje pootje over in de bochten. Dus we vlogen over de baan.

Zondag 8 februari 2009 De tweede clinic voor volwassenen was een kleinere groep dan de vorige keer, maar niet minder succesvol. Door de kleinere groep en een vrij hoog niveau kon de groep aardig bij elkaar blijven. Je merkt na de periode natuurijs dat er toch veel geschaatst is en het niveau omhoog gaat. Veel oefening baart nog steeds kunst.

Zaterdag 17 januari 2009 De eerste schaatsavond voor volwassen dat gehouden werd in Heerenveen was een groot succes. Meer dan 40 deelnemers hadden zich aangemeld, voor deze opfriscursus. Na het natuurijs van de afgelopen weken, kwamen toch veel schaatsliefhebbers erachter dat het schaatsen toch wat moeilijker ging dan verwacht. Deze avond was dan ook een mooie gelegenheid om de techniek bij te schaven. We hadden twee uur de tijd op de 333m baan om een goeie les te geven. We gaan snel kijken of we in februari nog een cursus kunnen organiseren.

Vrijdag 2 januari 2009 Het eerste schaatskamp van het schaatsseizoen begonnen we in Heerenveen. Omdat er natuurijs lag  was het nog even afwachten of er genoeg deelname zou zijn, maar er kwamen toch nog 21 kinderen die graag een paar tips op het ijs wilden hebben om op het natuurijs beter uit de voeten te komen. Ditmaal hadden we, waarschijnlijk ook door het natuurijs, alleen langebaanschaatsers. Na twee trainingen op het ijs en een droogtraining tussendoor gingen de kinderen moe naar huis. Klaar om te laten zien wat ze geleerd hebben, en klaar voor het natuurijs wat er nog een paar dagen zal liggen.

Zaterdag 15 maart 2008 Het laatste schaatskamp van dit seizoen werd gehouden op 15 maart in Thialf Heerenveen. Wederom was Nikki Davison aanwezig als Special guest voor de kunstschaatsers. We hadden weer een heerlijke vrije baan voor onszelf en dat was maar goed ook want het publieksuur in Heerenveen is altijd erg druk. Veel kinderen keken met jaloerse blikken naar ons omdat wij zoveel ruimte hadden. Ook de ouders konden dit keer het ijs op. We hadden ruimte genoeg, zodat we er een gezellig familiedagje van konden maken.

Zaterdag 2 februari t/m Zondag 3 februari 2008 Tijdens het Schaatskamp in Breda was het weer carnaval in Brabant, dus we hebben net als vorig jaar weer een bonte avond gehad met het thema carnaval. De kinderen zijn lekker gaan knutselen om zelf mooie outfits te maken en er was een heuse schaatsquizzz, met moeilijke vragen over langebaanschaatsen, kunstschaatsen en ijsdansshows. Tijdens de droogtraining op zondag hebben we met de kinderen een elastiektraining gedaan waardoor ze goed de schaatshouding konden nabootsen en het smiddags op het ijs konden uitproberen. Voor de kunstschaatsers was wederom Nikki Davison aanwezig. Ze wordt zo langzamerhand een vaste kracht binnen het schaatskamp. Martine hielp de kinderen vlot in de schaatsen zodat we snel het ijs op konden. De laatste dag waren de kinderen toch een beetje vermoeid en zijn we na de training nog even met z'n allen gezellig op de 400m gaan schaatsen.

Zaterdag 19 januari 2008 Tijdens de schaatsdag in Den Haag was er een extra verrassing voor de kunstschaatsers. Wil Visser, jurylid van Sterren dansen op het ijs, was toevallig op de ijsbaan en hielp spontaan samen met haar partner mee met de schaatslessen. Ook hadden we Special Guest Nikki Davison, trainster van Sterren dansen op het ijs, dus het was een super dag voor de kunstschaatsers. Les van twee zulke SBS ijstoppers krijg je natuurlijk niet zo vaak. Dit kamp waren er ook voor het eerst kinderen mee via Trias. Ze hadden een prijs gewonnen en mochten gratis deelnemen. Jack verzorgde in de pauze nog een lichte krachttraining, met echte buikspieroefeningen, wat voor de meeste kinderen de eerste keer was en waarschijnlijk wel een beetje spierpijn zal opleveren. In de ochtend op de buitenbaan was het helaas erg mistig waardoor het ijs niet echt gleed, gelukkig hadden we in de middag ijs in de binnenhal. Goed ijs en lekker warm. Een topmiddag.....Woensdag 2 januari 2008
was er een nieuwjaarsschaatsdag in Heerenveen. Met 29 kinderen was de dag een groot succes. Nikki Davison, de trainster van Sterren dansen op het ijs was aanwezig om de kunstrijders te trainen. Voor de langebaanschaatsers gaf Annamarie les samen met Deborah van der Valk. Dankzij de ijsclub Bantega konden leden van deze club met korting deelnemen aan de schaatsdag. Hopelijk komt er snel natuurijs zodat de kinderen kunnen laten zien wat ze geleerd hebben. En komen er weer nieuwe schaatstalenten uit Bantega.

Het KNSB zomerijs schaatskamp op 16 en 17 juni 2007 in Heerenveen was een succes. De deelnemers hebben in 2 dagen goed leren schaatsen en konden zelfs op de foto met toppers als Sven Kramer, Rintje Ritsma en Gerard van Velde. Voor de zondag hadden we een speciale gasttrainster voor de kunstrijders. Nikki Davison, de trainster van Sterren dansen op het ijs was aanwezig om de kinderen leuke trucjes te leren. Dit leverde hilarische plaatjes op. Voor de langebaan schaatsers hadden we 2 instructeurs van het winterschaatskamp van de KNSB.

De laatste schaatsdag van het seizoen op 25 maart 2007 in Den haag was een groot succes. Veel kinderen deden mee, en zelfs ouders konden het niet laten om ook een baantje mee te glijden. 8- voudig nederlands kampioene kunstrijden Karen Venhuizen was deze dag als special guest aanwezig voor de kunstschaatsers. Ze liet veelvuldig haar kunsten zien en gaf heel enthousiast les. In de toekomst gaan we zeker proberen haar weer uit te nodigen voor een gastclinic.

 

Het Schaatskamp in Heerenveen op 26 en 27 februari 2007 was het eerste kamp wat we in Heerenveen organiseerden. Ook hier was het een succes. We konden schaatsen op twee ijsbanen, de binnenhal en in de ijshockeyhal. Wat voor de afwisseling erg leuk was. We sliepen in de groepsaccomodatie in Delfstrahuizen, dichtbij het stadion. Ook hebben we nog een training van een aantal shorttrackers gezien, wat voor de meeste kinderen de eerste keer was. Simon liet nog wat van zijn kunsten zien in de binnenhal, waar iedereen met veel bewondering naar hem keek.

Het eerste meerdaagse schaatskamp wat we deden was in Breda op 19, 20 en 21 februari 2007. Het was een groot succes met een super afsluiting, De "Grand Finale". Het was carnaval in Brabant zodat we op dinsdag gezellig verkleed het ijs op gingen. We kwamen zelfs op het jeugdjournaal, de meeste kinderen mochten iets voor de camera vertellen of laten zien. Op de laatste dag hadden we een heuse show en er stonden wel meer dan 500 mensen langs de kant te kijken. De kunstrijders hadden een dansje ingestudeerd en voor de langebaanschaatsers hadden we een moeilijk parcours uitgezet, wat ze snel mogelijk moesten afleggen. Ook lieten Annamarie en Simon een ijsdansdemonstratie zien, zoals in Sterren dansen op het ijs.

Op zaterdag 17 februari 2007 was de allereerste schaatsdag die we georganiseerd hebben met Annamarie Thomas Schaatskampen. Deze schaatsdag hielden we in Breda en was superleuk en leerzaam. Voor iedereen was het een nieuwe ervaring, maar de dag verliep vlekkeloos. Nu weten we wat we kunnen en hoe we verder gaan. Hopelijk volgen er nog veel dagen en kampen na deze en kunnen straks alle kinderen in Nederland weer schaatsen. En breken er weer nieuwe toppers door op langebaan en kunstschaatsen. Aan ons zal het niet liggen.